Cum să alegi mobilierul ca un profesionist

Cum să alegi mobilierul ca un profesionist

By on Feb 2, 2017 in Sfaturi | 0 comments

Indiferent că vrei să mobilezi o cameră, o casă sau un restaurant, există câteva reguli de bază pe care trebuie să le ai în vedere pentru a fi sigur că rezultatul final este unul armonios, funcţional şi durabil. Iată câteva dintre lucrurile care te pot ajuta să faci totul ca un profesionist (fără a angaja unul, deşi acesta este primul sfat pe care l-aş da oricui):

  1. Stabileşte destinaţia spaţiului

Când începi o amenajare trebuie să ştii în primul rând cui îi este destinat spaţiul. Este o cameră de joacă pentru copilul tău sau un loc de joacă într-un restaurant? Este un lounge într-un magazin de haine sau amenajezi holul unei vile? Destinaţia spaţiului este esenţială atunci când alegi tipul de mobilier, finisaje cum ar fi culoarea sau materialul folosit, dar şi alte detalii despre care vom vorbi mai jos.

Într-o amenajare interioară, rezidenţială, sunt de preferat anumite materiale textile, mai fine, mai confortabile, se merge destul de mult pe velur, mai ales că este în trend anul acesta, dar şi pe imprimeuri. De asemenea, materialele din care sunt făcute piesele de mobilier trebuie să reziste unei anumite uzuri, în timp ce acelea destinate amenajărilor de tip HoReCa au alte caracteristici, deşi poate uneori arată exact la fel ca şi cele destinate uzului personal. Preferăm să discutăm cu clienţii în detaliu şi să alegem împreună materialele şi modelele potrivite pentru fiecare”, a explicat Alin Truşcă, manager EVOhoreca.

  1. Alege esenţialul

Chiar dacă vorbim despre o amenajare rezidenţială sau despre un pub ori un lounge bar, există un basic de care ai nevoie. De exemplu, vrei să deschizi o cafenea. Ştii că ai nevoie de mese, scaune, probabil şi de fotolii sau de o canapea, de spaţiu de expunere, de spaţiu de depozitare, de frigidere, de aparatele specifice etc. Este o etapă în care nu alegi mobilierul în sine, ci tipul de mobilier. Strictul necesar.

  1. Stabileşte dimensiunile

Este important să laşi suficient spaţiu astfel încât să te simţi confortabil când traversezi camera. Funcţionalitatea unui spaţiu reprezintă jumătate din succesul unei amenajări. Degeaba ai pus mobilier de mii de euro, dacă te împiedici de scaun ca să ajungi la o canapea. Iată de exemplu mai jos o amenajare Miso care ilustrează perfect acest concept. Un studio a fost astfel împărţit încât să dividă spaţiul într-o zonă de zi şi una de noapte. Mobilierul, realizat de EVOhoreca pe comandă este fidel ideii de spaţialitate, păstrând liniile drepte, detaliile funcţionale. Astfel a fost obţinută o zonă de living confortabilă, unde pata de culoare este dată de fotoliul turcoaz cu o formă atipică (alt avantaj al realizării mobilierului pe comandă). Barul poate servi şi ca loc de luat masa, fiind un detaliu şic în vocabularul stilistic al acestei amenajări.

Dormitorul este amenajat în aceeaşi linie minimalistă. Separat vizual cu acest perete special, dar şi înălţat faţă de planul  general al locuinţei, nu interferează cu zona de zi.

Citeste mai mult pe blogul Design Therapy

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *